martes, 26 de junio de 2007

oogle demanda a Microsoft pel seu programa de recerca de dades

La firma d'internet Google ha llançat una acció legal contra el seu rival Microsoft en què sol·licita a un jutge federal imposar més restriccions a alguns programes del grup, segons informa la premsa nord-americana.

En una demanda presentada davant un tribunal del districte de Columbia (est), Google qüestiona el programa de Microsoft que permet als usuaris de PC buscar dades en la seva pròpia computadora.

Ja l'any passat Google havia acusat el nou sistema operatiu de Microsoft, Vista, de posar traves a una aplicació de Google.

Acció antimonopoli

La justícia nord-americana, en virtut d'un acord tancat fa quatre anys després d'una acció antimonopoli contra Microsoft, ha de vigilar el grup per verificar com els programes poden integrar-se en el sistema operatiu de Microsoft.

No obstant, la firma havia efectuat canvis la setmana passada en el seu programa de recerca, canvis amb els quals les autoritats antimonopoli nord-americanes es van declarar satisfetes.

La jutge a qui es va dirigir la demanda de Google ha de donar avui el seu informe bianual sobre Microsoft. La maniobra del buscador respon a un atac judicial en contra seu llançat per la firma de software el mes passat.

Microsoft havia sol·licitat a les autoritats encarregades de la competència bloquejar la compra per Google de la gestora de publicitat a internet DoubleClick.

No hay comentarios: