sábado, 4 de julio de 2009

Amor etern a El Bulli

©

Seqüència en la qual el broker novaiorquès Jason Miller demana la mà de la seva nòvia, Hye Won Park. L'anell estava a les postres. Foto: IOSU DE LA TORRE
Seqüència en la qual el broker novaiorquès Jason Miller demana la mà de la seva nòvia, Hye Won Park. L'anell estava a les postres. Foto: IOSU DE LA TORRE
IOSU DE LA TORRE
ROSES

Qualsevol nit a El Bulli salta la sorpresa. Divendres a la matinada, un broker novaiorquès li va demanar matrimoni a la seva nòvia a l’hora de les postres. La cinquantena de clients van trencar en aplaudiments quan van descobrir el financer Jason Miller agenollat als peus de Hye Won Park, la nòvia, que va escenificar el sí, ho vull amb una intensíssima abraçada. Algú hauria d’escriure un llibre sobre les altres històries del restaurant de cala Montjoi, encara que formin part del secret de sumari.
Dijous a la tarda, Juli Soler, el millor cap de sala del món, explicava a uns amics arribats de Pamplona com ho va passar de malament amb la desaparició d’aquell fals gurmet anomenat Pascal Henry que no va arribar a cobrir mai la ruta dels tres estrelles Michelin perquè es va quedar sense patrocinador. A partir d’avui celebrarà la nit en què dos guapos nord-americans van decidir casar-se després d’haver assaborit el menú 2009 de Ferran Adrià.
El pretendent no tenia clara la manera com mostraria l’anell, un brillant ancorat en or blanc. Després del mar de sensacions que produeixen 30 plats, era lògic que estigués atordit. I nerviós. La intuïció de Lluís García, mestre en el control d’un restaurant tan mil·limetrat com El Bulli, va ser decisiva. El bagul de les postres va amagar el tresor per al moment en què Hye Won Park l’obrís. Amb els dolços d’Albert Adrià va emergir l’anell. Jason Miller es va agenollar i es van multiplicar les sensacions.
¿És possible que un home i una dona que no es coneixien fa un any acabessin declarant-se tant d’amor a casa de Ferran Adrià una calorosa nit del mes de juliol? Doncs, sí. L’expert en finances Miller va explicar a aquest diari que l’hivern del 2007 va assistir a una conferència impartida per Adrià a Nova York, la ciutat que es va atrevir per primera vegada a batejar-lo com el millor cuiner del món. «He d’aconseguir com sigui una taula a El Bulli», es va proposar aleshores.
L’any passat va fer bingo i va aconseguir l’objectiu per a les 20.30 hores del 2 de juliol. Va reservar taula per a dos sense saber qui l’acompanyaria. A la primavera, el broker amb domicili al selecte Upper West Side novaiorquès, va anar a la festa d’uns amics al barri de Brooklyn. Com si fos un parèntesi d’una novel·la de Paul Auster, allà va conèixer una guapíssima dissenyadora de moda, de pares coreans, i en va quedar captivat. Hye Won Park vivia molt a prop del seu apartament. Només faltava que arribessin les vacances i volar junts a Barcelona per conduir dues hores fins més enllà de Roses, el municipi que aquest any per fi ha reconegut el ganxo d’Adrià dedicant-li un gran cartell a la primera rotonda on desemboca el trànsit que circula fins al poble avui immortalitzat pel millor cuiner del món. Hi ha poblacions que venen cascos antics, i altres, genis del foc.
«El Bulli és el millor restaurant i Hey Won, la millor dona que he conegut», va explicar una mica tímid però explosiu Jason Miller. La parella va començar els seus plans de casament, però no han posat data més enllà del Nadal. «Vull ser mare d’un nen», va anunciar més entonada la nòvia, que no deixava de contemplar el senyor anell que li havia regalat. Alguns experts calculen el seu preu en uns 110.000 euros.

ACÀLEF I CERVELL DE CONILL / Aquesta cita tan especial va estar precedida per una trentena de sensacions sobre les estovalles: canyes de mojito i caipirinha, olives blanques esfèriques, orella de conill fregida amb herbes seques aromàtiques, una rosa gelada (a menjar en tres mossegades), moshi de gorgonzola, aire de gelat parmesà amb musli, entrepà de carbassa i ametlla, fulla d’ostra amb rosada de vinagre, el judión amb cansalada Joselito,acàlef i cervell de conill, entre altres, van conduir a l’èxtasi nupcial d’una parella moderna arribada de Nova York.

No hay comentarios: