martes, 12 de mayo de 2009

La ‘tintinmania’ origina una subhasta de rècord

La ‘tintinmania’ origina una subhasta de rècord

COET DE FUSTA D’‘OBJECTIU: LA LLUNA’ 4.600 euros
COET DE FUSTA D’‘OBJECTIU: LA LLUNA’ 4.600 euros
Taxi de fusta. 'Tintín a Amèrica', 1600 euros.
Taxi de fusta. 'Tintín a Amèrica', 1600 euros.
FIGURA DE BRONZE DE TINTÍN. 28.500 euros.
FIGURA DE BRONZE DE TINTÍN. 28.500 euros.
LAIA ZIEGER
BARCELONA

Amb 80 anys, Tintín, el reporter més famós del còmic, segueix fascinant. La casa belga Rops va organitzar diumenge a Namur (al sud de Bèlgica) una subhasta de gairebé 600 objectes relacionats amb el personatge o firmats pel seu creador, Hergé. La venda ha recaptat la considerable xifra d’1,17 milions. «Ha superat les nostres expectatives. Havíem estimat la licitació en 650.000 euros», va confessar Thibaut Van Houtte, expert de Rops.
En aquesta venda hi havia figuretes dels personatges del còmic, fins i tot llums, puzles o postals. També hi havia algunes peces molt buscades pels col·leccionistes com, entre altres, el cartell destinat al teatre de Mr. Boullock a disparu ou les nouvelles aventures de Tintin (Mr. Boullock ha desaparegut o les noves aventures de Tintín), una obra coescrita per Hergé i que només va ser interpretada a Bèlgica, el 1941, durant l’ocupació nazi.
El lot pel qual es va pagar més és una pàgina de vinyetes del còmic Les joies de la Castafiore. Dibuixada a llapis per Hergé el 1963, aquesta peça va aconseguir la xifra rècord de 250.000 euros, gairebé tres vegades més que el preu estimat per la casa de subhastes. Un altre lot de caràcter similar, dibuixat per a L’afer Tornassol, va ser venut per 220.000 euros.
Una escultura de bronze de Tintín, de 72 centímetres d’altura i que va ser realitzada per Nat Neujean, va ser adjudicada per 28.500 euros. En la licitació hi van participar col·leccionistes de tot el món, tot i que les peces estrella han estat adquirides per compradors belgues.
Aquesta subhasta s’emmarca en una sèrie d’esdeveniments organitzats a Bèlgica per celebrar l’aniversari del propietari de Milú. El cineasta Steven Spielberg també ha aprofitat la Tintinmania per començar a rodar l’adaptació cinematogràfica del cèlebre còmic.

No hay comentarios: