Mites sobre les verdures
- • És cert que la pastanaga i el tomàquet són bons per a la vista
- Publicar entrada
- Manats de remolatxa a la parada d'un mercat. Foto: MARINA VILANOVA
MONTSERRAT FOLCH
Metge i dietista de la clínica Teknon. Autora d''El método de la doctora Folch'
Les verdures són baixes en calories. Fals. L'aportació de calories augmenta si estan ofegades, saltades o gratinades.Metge i dietista de la clínica Teknon. Autora d''El método de la doctora Folch'
Es poden menjar en quantitat lliure, si es té bona salut. Verdader. Han de formar part dels àpats del migdia i del vespre, ja que aporten vitamines i minerals, a més a més de fibra.
La verdura cuita i després congelada perd nutrients. Fals. És igual de sana, ja que s'atura el deteriorament dels aliments i es mantenen intactes les vitamines i els minerals.
Menjar la verdura crua és perjudicial per a la salut. Fals. Totes les verdures es poden menjar crues.
La verdura s'ha de congelar cuita. Verdader. Si es vol congelar verdura fresca, s'hi ha de donar una cocció durant 1-3 minuts
La verdura bullida conté els mateixos nutrients. Fals. Al bullir la verdura es perd vitamina C.
La patata engreixa molt. Fals. La patata conté un 75%-80% d'aigua i hidrats de carboni, i té 85 calories per 100 grams. Les calories dependran de la quantitat que se'n mengi i de la manera de preparació.
Podem menjar amanides vegetals variades com a plat únic. Verdader. Sempre que s'hi introdueixin fruita seca o ou dur, que aporten la dosi de proteïna.
Les verdures no contenen colesterol. Verdader. Al contrari, a causa de l'aportació de fibra, ajuden a regular el colesterol sanguini.
No contenen àcid fòlic. Fals. Les que en tenen més quantitat són les de fulla verda: bledes, espinacs, créixens, endívies, cereals integrals (civada), alvocat, fruita seca, llegums (cigrons).
La coliflor i el bròquil són anticancerígens. Verdader. Contenen vitamina A, E, C i altres substàncies anticancerígenes anomenades sulfurans, que són els responsables de la forta olor de sofre quan les bullim.
Les verdures de fulla verda ampla són molt bones per a la salut. Verdader. Aporten vitamina A, E, i C. Prevenen determinats tipus de càncer i protegeixen enfront de malalties cardiovasculars
La vitamina A és bona per a la pell. Verdader. És a la pastanaga i altres verdures de color taronja com la carbassa.
La pastanaga i el tomàquet són bons per a la vista. Verdader. Contenen carotens, que es transformen en vitamina A.
La ceba i l'all són bons per a la circulació. Verdader. Això és a causa dels seus compostos de sofre, que eviten la coagulació sanguínia.
Les verdures no contenen sal. Fals. Els espinacs, bledes, api i coliflor en porten tanta que els hipertensos n'han de moderar el consum.
Les endívies aprimen. Fals. No existeix cap aliment que aprimi.
No hay comentarios:
Publicar un comentario